4.80 waardering (607 beoordelingen)
● Vandaag besteld = binnen 2 werkdagen verzonden ● Vanaf €60 = gratis verzenden
4.80 waardering (607 beoordelingen)
● Vandaag besteld = binnen 2 werkdagen verzonden ● Vanaf €60 = gratis verzenden
Hier leggen we uit wat cafeïnevrije koffie is, waarom jij ook zou moeten overstappen en hoe ons proces te werk gaat.
Vroeger ging het er heel anders aan toe. Met een chemisch process werd koffie cafeïnevrij gemaakt. Gelukkig bestaan er tegenwoordig ook chemisch-vrije decaf methodes. Dit houdt in dat er geen chemicaliën gebruikt worden om de koffiebonen cafeïnevrij te maken. Bij No Rush Decaf gebruiken we 2 verschillende methoden m.b.t. het decafineren van koffie.
De meest bekende methode is van Swiss Water®. Zij houden zich al sinds de jaren 70 bezig met het cafeïnevrij maken van koffiebonen. Ook Mountain Water is een chemisch-vrije decaf methode. Beide methodes maken dankbaar gebruik van water en koolstoffilters. Door koffiebonen te weken onder de juiste temperatuur, hoeveelheid water, tijd en druk kan cafeïne uit de koffiebonen onttrokken worden.
(Ben je benieuwd hoe deze methodes precies te werk gaan? Lees dan onze blog: “Hoe werken chemisch-vrije decaf methodes?“)
“Door koffiebonen te weken onder de juiste temperatuur, hoeveelheid water, tijd en druk kan cafeïne uit de koffiebonen onttrokken worden.”
Een steeds populairder cafeïnevrij proces is de decaf methode met ethylacetaat, vaak “Sugar Cane Process” genoemd. Ethylacetaat is een natuurlijk oplosmiddel. Dit oplosmiddel wint men als bijproduct tijdens het verwerken van suikerriet tot suiker. Normaal gesproken gooien ze dit bijproduct weg maar op deze manier krijgt het toch nog een functie.
(Ook deze methode leggen we uit in onze blog: “Hoe werken chemisch-vrije decaf methodes?“)
Helaas gebruiken sommige bedrijven ook een synthetische vorm van het ethylacetaat. Dit is kunstmatig en is niet gewonnen bij de verwerking van suikerriet. Dit wordt met name gedaan vanwege de kosten. Wanneer je cafeïnevrije koffiebonen koopt die zijn behandeld met ethylacetaat is het belangrijk om op te letten of hiervoor wel echt het Sugar Cane Proces is gebruikt en niet de kunstmatige versie.
“Wanneer je cafeïnevrije koffiebonen koopt die zijn behandeld met ethylacetaat is het belangrijk om op te letten of hiervoor wel echt het Sugar Cane Proces is gebruikt en niet de kunstmatige versie.”
We hebben een blog geschreven over hoe cafeïne uit koffie(bonen) wordt gehaald. Lees hier ons blog
Mountain Water Process
100% Arabica
Brazilië, Mexico
Medium
4 uit 5
Sugar Cane Method
100% Arabica
Colombia
Medium
4 uit 5
100% Arabica
Peru
Medium
4 uit 5
psst.. als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief ontvang je 20% korting op het proefpakket.