Oprichters No Rush Decaf

Het verhaal achter

No Rush Decaf

Koffieliefhebbers Dave & Ynske

Dave en Ynske ontmoeten elkaar in 2014. Dave studeert Digital Business en Ynske loopt stage voor haar opleiding aan de Hogere Hotelschool.

Al snel ontdekken ze hun gezamenlijke passie voor ondernemerschap. Nadat ze een relatie krijgen dromen ze vaak samen over het opstarten van een eigen business.

Koffieliefhebbers oprichters No Rush Decaf
Cafeine-intolerant

Cafeïne-intolerant

Keer op keer krijgt Ynske last van een opgejaagd gevoel na een kop koffie. Haar maag & darmen protesteren tegen de cafeïne. Ook slaapt ze slecht van koffie.

Ze is het zat om zich elke keer zo te voelen na het drinken van koffie. Maar no way dat ze wil stoppen met koffie.

Cafeïnevrije koffie lijkt de enige oplossing. Ze zoekt online en offline naar lekkere cafeïnevrije koffie. Maar alle cafeïnevrije koffie heeft in de verste verte niet de pure koffiesmaak.

Dit moet toch beter kunnen? Denkt ze. Er zijn ongetwijfeld meer mensen met dit probleem.

Van probleem naar businessplan

Samen met Dave gaat Ynske op onderzoek uit: Hoe wordt koffie cafeïnevrij gemaakt? Wat zijn de verschillende opties? En wat doet dat met de uiteindelijke koffiesmaak?

Ook onderzoeken ze het effect van cafeïne op het lichaam. Ze ontdekken dat er een grote groepen mensen is die last van cafeïne krijgt. Er zijn nog veel meer mensen die blij worden van goede cafeïnevrije koffie, concludeerden ze.

Daarna reizen Dave en Ynske rond om de lekkerste cafeïnevrije koffie te vinden. Ze ontdekken een moderne chemisch-vrije decaf methode. Deze methode gebruikt water om 99,9% van de cafeïne uit de koffieboon te verwijderen. En dat op een milieuvriendelijk wijze. Plus, de koffiesmaak is niet te onderscheiden van koffie mét cafeïne. Hoe kan het dat dit nog zo moeilijk verkrijgbaar is?

Dave en Ynske worden steeds enthousiaster van het idee om ook andere mensen blij te maken met heerlijke & gezonde cafeïnevrije koffie.  Ze beginnen direct met het schrijven van een businessplan.

No Rush Decaf Oprichters Dave en Ynske
Eerste cafeinevrije koffielabel van Benelux

Oprichting van No Rush Decaf

Vrij snel hebben Dave en Ynske voor ogen hoe hun koffiemerk eruit moet zien. Hip, toegankelijk, gezond & met een focus op mindfulness. Het koffiemerk moet mensen aanzetten om écht even de tijd te nemen voor een (koffie)moment voor jezelf.

Cafeïnevrije koffie heeft nog altijd een stoffig en slecht imago. Daar moet dit koffiemerk verandering in brengen. Cafeïnevrije koffie wordt een net zo vanzelfsprekende keuze onder koffieliefhebbers als alcoholvrij bier onder bierliefhebbers.

Ze bedenken de naam No Rush. De naam sluit perfect aan op hun businessidee: van cafeïne krijg je letterlijk een ‘rush’ doordat het adrenaline en cortisol activeert. Daardoor krijg je een nerveus gevoel en soms zelfs hartkloppingen. Ook staan Dave en Ynske voor een minder opgejaagd en meer mindful leven waarin mensen minder stress hebben en meer tijd voor zichzelf nemen.

In februari 2021 lanceren Dave en Ynske het eerste cafeïnevrije koffiemerk van de Benelux, genaamd No Rush Decaf.

Onze visie & droom

Sindsdien is No Rush Decaf een jong bedrijf met een droom: koffieliefhebbers heerlijke & gezonde cafeïnevrije koffie bieden op een duurzame en eerlijke manier.

Inmiddels maken we steeds meer koffieliefhebbers blij met onze cafeïnevrije koffie en werken we hard aan onze duurzaamheidsdoelen.

In duurzaamheid en Fairtrade valt nog veel winst te behalen in de koffiewereld. We zijn nog een kleine speler wat het lastig maakt om nu al écht impact te maken. Maar elke dag zetten we alles op alles om onze impact te vergroten. Zo zijn we bezig met een het verkrijgen van een bio- & fairtrade certificering. En hebben we sinds kort een goed doel uitgekozen om 20% van onze winst aan te doneren: Wild Animal Iniative.

Duurzame cafeinevrije koffie