Over onze
cafeïnevrije koffie
Alles over het decaf proces, de smaak, branding & herkomst
Onze cafeïnevrije koffiesoorten
Een echte allemansvriend van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat.
5 sterren | 87% | |
4 sterren | 11% | |
3 sterren | 1% | |
2 sterren | 0% | |
1 ster | 1% |
Deze koffie weerhoudt jou niet van een goede nachtrust. Heerlijk als cappuccino én lungo.
5 sterren | 75% | |
4 sterren | 19% | |
3 sterren | 6% | |
2 sterren | 0% | |
1 ster | 0% |
De ideale coffee break. Intens en vol, zoals je wilt dat koffie smaakt.
5 sterren | 79% | |
4 sterren | 11% | |
3 sterren | 5% | |
2 sterren | 5% | |
1 ster | 0% |
Smaakprofiel
Een volle body met een soepele afdronk. Kenmerkend een krachtige smaak met licht chocola-achtige tonen.
Decaf proces
Onze cafeïnevrije koffiebonen zijn behandeld met het Swiss Water® Process of Mountain Water Process.
Dat zijn twee chemisch-vrije methodes die enkel water en druk gebruiken om cafeïne uit de koffiebonen te halen. Minimaal 99,9% van de cafeïne verdwijnt hiermee uit de koffieboon.
Mountain Water Process
Bonen
Arabica koffiebonen kenmerken zich door hun zachte & zoete smaak.
De koffiebonen zijn afkomstig van de koffieplant Coffea Arabica. Deze plant groeit in hoger gelegen gebieden rond de evenaar.
Het smaakprofiel van Arabica koffiebonen is aangenamer en veelzijdiger dan dat van hun concullega: Robusta. Daarom zijn al onze cafeïnevrije koffiebonen afkomstig van de Arabica koffieplant.
100% Arabica
Herkomst
Brazilië, Mexico
Branding
Bij een medium roast worden de koffiebonen gebrand totdat de suikers in de koffieboon gekarameliseerd zijn. Dit geeft een licht zoete smaak, en zorgt voor de beste balans tussen de zure, zoete, en bittere tonen van de koffieboon.
Bij licht gebrande koffiebonen (blond of light roast) zijn de suikers nog niet gekaramelliseerd. Dit geeft een zure koffiesmaak. Bij donker gebrande koffiebonen (dark roast) zijn de suikers als het ware verbrand. Dit geeft een bittere koffiesmaak.
Medium
Intensiteit
4 uit 5
Een toegankelijke koffie met een volle, notige smaak. Kenmerkend door de tonen van chocola en noten.
Decaf proces
Onze cafeïnevrije koffiebonen zijn behandeld met het Swiss Water® Process of Mountain Water Process.
Dat zijn twee chemisch-vrije methodes die enkel water en druk gebruiken om cafeïne uit de koffiebonen te halen. Minimaal 99,9% van de cafeïne verdwijnt hiermee uit de koffieboon.
Swiss Water® Process
Bonen
Arabica koffiebonen kenmerken zich door hun zachte & zoete smaak.
De koffiebonen zijn afkomstig van de koffieplant Coffea Arabica. Deze plant groeit in hoger gelegen gebieden rond de evenaar.
Het smaakprofiel van Arabica koffiebonen is aangenamer en veelzijdiger dan dat van hun concullega: Robusta. Daarom zijn al onze cafeïnevrije koffiebonen afkomstig van de Arabica koffieplant.
100% Arabica
Herkomst
Peru
Branding
Bij een medium roast worden de koffiebonen gebrand totdat de suikers in de koffieboon gekarameliseerd zijn. Dit geeft een licht zoete smaak, en zorgt voor de beste balans tussen de zure, zoete, en bittere tonen van de koffieboon.
Bij licht gebrande koffiebonen (blond of light roast) zijn de suikers nog niet gekaramelliseerd. Dit geeft een zure koffiesmaak. Bij donker gebrande koffiebonen (dark roast) zijn de suikers als het ware verbrand. Dit geeft een bittere koffiesmaak.
Medium
Intensiteit
4 uit 5
Een romige en volle body. Met een zachte afdronk en licht cacao-achtige smaak.
Decaf proces
Onze cafeïnevrije koffiebonen zijn behandeld met het Swiss Water® Process of Mountain Water Process.
Dat zijn twee chemisch-vrije methodes die enkel water en druk gebruiken om cafeïne uit de koffiebonen te halen. Minimaal 99,9% van de cafeïne verdwijnt hiermee uit de koffieboon.
Sugar Cane Method
Bonen
Arabica koffiebonen kenmerken zich door hun zachte & zoete smaak.
De koffiebonen zijn afkomstig van de koffieplant Coffea Arabica. Deze plant groeit in hoger gelegen gebieden rond de evenaar.
Het smaakprofiel van Arabica koffiebonen is aangenamer en veelzijdiger dan dat van hun concullega: Robusta. Daarom zijn al onze cafeïnevrije koffiebonen afkomstig van de Arabica koffieplant.
100% Arabica
Herkomst
Colombia
Branding
Bij een medium roast worden de koffiebonen gebrand totdat de suikers in de koffieboon gekarameliseerd zijn. Dit geeft een licht zoete smaak, en zorgt voor de beste balans tussen de zure, zoete, en bittere tonen van de koffieboon.
Bij licht gebrande koffiebonen (blond of light roast) zijn de suikers nog niet gekaramelliseerd. Dit geeft een zure koffiesmaak. Bij donker gebrande koffiebonen (dark roast) zijn de suikers als het ware verbrand. Dit geeft een bittere koffiesmaak.
Medium
Intensiteit
4 uit 5
100% chemisch-vrij
99,9% cafeïnevrij
Onze cafeïnevrije koffiebonen zijn behandeld met: Swiss Water® Process of Mountain Water Process.
Dat zijn twee chemisch-vrije methodes die enkel water gebruiken om cafeïne uit de koffiebonen te halen. Minimaal 99,9% van de cafeïne verdwijnt hiermee uit de koffieboon. Lees hier meer.
Ervaar zelf hoe lekker cafeïnevrije koffie kan zijn…